18 Ocak 2016 Pazartesi

TL'nin USD Karşısında Göreceli Performansı- Rus Rublesi , Brezilya Reali ve G.Afrika Randı-Zar - Brent Petrol

TL - RUBLE - ZAR ve REAL , 2016 Yılı ilk 3 hafta performansı :



2011 - 2016 Döneminde TL'nin Rus Rublesi , Brezilya Reali ve G.Afrika Randı-Zar ile karşılaştırmalı olarak USD'ye karşı performansı.


2014 - 2016  Döneminde TL'nin Rus Rublesi , Brezilya Reali ve G.Afrika Randı-Zar ile karşılaştırmalı olarak USD'ye karşı performansı.

2011 - 2016 Döneminde TL'nin Rus Rublesi , Brezilya Reali ve G.Afrika Randı-Zar ile karşılaştırmalı olarak USD'ye karşı performansına Brent Petrol fiyatlarındaki değişimi eklediğimizde emtia ihraç eden ekonomilerin para birimlerinin petrol fiyatları olan ilişkisi oldukça net.

2015 -Mayıs ayı sonrası petrol fiyatlarında yoğunlaşan satışlar Rusya başta olmak üzere bir çok ülke bütçesini altından kalkılamayacak boyutlarda bozdu. Aynı zaman zarfında Brezilya siyasi sorunlar ve karışıklıklar ile de sıkıştı notu indirildi. Çin'in büyüme problemleri zaten sıkıntılı yapısal sorunlar ile boğuşan Brezilya için daha da kötü bir zemin oluşturdu.

2016 Yılbaşından itibaren Rus Rublesi hedefte idi. TL petrol fiyatlarının olumlu etkisi ile piyasaların olumsuz tansiyonu arasında dalgalı bir seyir izlemeye devam etti.

2015 Nisan - 2016 Ocak Performansları

TL 2008 sonrası dönemden günümüze kadar performansı Brezilya Reali veya G.Afrika Randı ile aynı çerçevede diyebiliriz. Ancak petrol fiyatlarının net etkisi Ruble üzerinde görülürken ,
TL'nin 2008-2016 döneminde KUR SAVAŞLARI içinde nerede yer aldığını irdelememi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder